29-10-2019

Ny valgform i 2020

1. januar 2020 træder en ny valgform til menighedsråd i kraft. Den nye valgform indebærer, at menighedsrådet fremadrettet vælges på en valgforsamling 15. september 2020.

Der skal vælges 7 medlemmer til menighedsrådet og valgperioden er 4 år!

Tidplan for MENIGHEDSRÅDSVALG i 2020

12. maj 2020: OFFENTLIGT OREIENTERINGSMØDE i Agedrup Sognegård

På orienteringsmødet vil menighedsrådet bl.a. orientere om arbejdet i den forløbne funktionsperiode, kommende opgaver, datoer og regler for valgforsamlingen og antallet af kandidater, der skal vælges til menighedsrådet.

15. september 2020: VALGFORSAMLING i Agedrup Sognegård
På valgforsamlingen afholdes valget til menighedsrådet. Opstilling og valg af kandidater foregår på mødet. Kandidater præsenterer sig, der er mulighed for debat og der gennemføres en skriftlig afstemning om de opstillede kandidater.  Resultatet af afstemningen afgør, hvem der er valgt til menighedsrådet.

Loven gør det muligt, at der efterfølgende udløses et afstemningsvalg ved, at der indleveres en liste med kandidater og stillere. I disse tilfælde gennemføres et afstemningsvalg.